Prosta, kolorowa i pełna smaku sałatka na każdą okazję. Ogromnym jej atutem jest fakt, że długo zachowuje świeżość. Można więc trzymać ją w lodówce nawet do 3 dni.
Sałatka z kuskusem, szparagami i dodatkami
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość: 8 porcji
Składniki
opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
1,5 szklanki kaszy kuskus
1 papryka
50g oliwek zielonych
5 sporych ogórków korniszonów
2 łyżki majonezu
1 łyżka suszonego tymianku
2 łyżki masła
sól, pieprz do smaku
Przepis
Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę szparagową (nie rozmrażamy jej) i smażymy do miękkości. Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem.
Kuskus zalewamy wodą, przykrywamy talerzem i czekamy, aż spęcznieje.
Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki.
Gdy fasolka i kuskus całkowicie wystygną, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez i jeśli trzeba - sól i pieprz.
No Replies to "Sałatka z kuskusem, szparagami i dodatkami"