Mintaj w skórce z limonki

  Lubicie ryby? Jeśli tak, to zapraszam do spróbowania Mintaja w wersji fit! 😉 Ryba pieczona w folii bez dodatku tłuszczu. Dlaczego Mintaj? Ponieważ jest to ryba z rodziny dorszowatych, lekkostrawna, chuda i delikatna, a przede wszystkim łatwo dostępna w sklepach. 
Polecam z dodatkiem kaszy gryczanej, ryżu lub opiekanych ziemniaków.
 

 

 

 

Mintaj w skórce z limonki

Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 2 porcje

Składniki

  • 500g filetu z mintaja
  • 2 limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz, sól

Przepis

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C.
  2. Na tarce ścieramy skórkę z limonki;
  3. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki;
  4. Filet z mintaja kroimy na kilka kawałków. Każdy z nich kładziemy na folii spożywczej, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Dodajemy plasterki czosnku i zwijamy szczelnie folię.
  5. Rybę pieczemy przez 25 minut.

Smacznego!

No Replies to "Mintaj w skórce z limonki"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.