Sos Tysiąca Wysp

  Kilka dni temu, będąc na grillu, koleżanka poczęstowała mnie sosem Tysiąca Wysp, który bardzo mi zasmakował. Jednak nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała zrobić własnego sosu, z trochę innymi składnikami i przede wszystkim pikantną nutą 😉


 

Sos Tysiąca Wysp

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 200 ml

Składniki

  • 1 łyżka ketchupu
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki posiekanego ogórka kiszonego
  • 2 łyżki czerwonej cebuli
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • szczypta chilli cayenne
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli

Przepis

  1. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę;
  2. Mieszamy wszystkie składniki;
  3. Odstawiamy gotowy sos do lodówki na 30 minut.

Smacznego!

No Replies to "Sos Tysiąca Wysp"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.