Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem


Dla wielu z nas, domowe przyjęcia nie mogą obejść się bez jajek, czy to w formie przekąski czy w sałatce czy innym daniu. Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem to fajne urozmaicenie tego produktu, bez którego osobiście nie wyobrażam sobie „domówki”. Taka oto prosta przekąska, która aksamitnym smakiem farszu potrafi zaskoczyć naszych gości 🙂
 
 

 

 

 

Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem

Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 12 sztuk

Składniki

  • 6 jajek
  • 50g wędzonego łososia
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz, sól

Przepis

  1. Jajka gotujemy "na twardo", następnie obieramy skorupkę i kroimy wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miski, białka na razie odkładamy na bok. Dodajemy do żółtek majonez, musztardę i szczypiorek.
  2. Łososia kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do żółtek. Doprawiamy do smaku pierzem i solą.
  3. Na koniec, gotowy farsz nakładamy do białek.

Smacznego!

No Replies to "Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.