Meksykański dip Guacamole

  Dip Guacamole to idealny dodatek do nachosów, sałatek czy pokrojonych warzyw. Poniższy przepis za sprawą chilli jest lekko pikantny, można jednak pominąć chilli i zrobić wersję łagodniejszą
 

Meksykański dip Guacamole

Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 200 ml

Składniki

  • 5 ząbków czosnku
  • 3 pomidory
  • 3 awokado
  • limonka
  • 0,5 łyżeczki chilli cayenne
  • szczypta soli

Przepis

  1. Pomidory nacinamy w krzyż z obu stron i zalewamy wrzątkiem, aż skórka zacznie sama odchodzić. Obieramy pomidory, kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
  2. Czosnek kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów.
  3. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
  4. Następnie wyciskamy sok z limonki i dodajemy razem z solą i chilli do całej masy.
  5. Całość miksujemy kilka minut blenderem na gładką masę.

Smacznego!

No Replies to "Meksykański dip Guacamole"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.