Dip Guacamole to idealny dodatek do nachosów, sałatek czy pokrojonych warzyw. Poniższy przepis za sprawą chilli jest lekko pikantny, można jednak pominąć chilli i zrobić wersję łagodniejszą
Meksykański dip Guacamole
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 200 ml
Składniki
5 ząbków czosnku
3 pomidory
3 awokado
limonka
0,5 łyżeczki chilli cayenne
szczypta soli
Przepis
Pomidory nacinamy w krzyż z obu stron i zalewamy wrzątkiem, aż skórka zacznie sama odchodzić. Obieramy pomidory, kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Czosnek kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów.
Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do miski.
Następnie wyciskamy sok z limonki i dodajemy razem z solą i chilli do całej masy.
Całość miksujemy kilka minut blenderem na gładką masę.
No Replies to "Meksykański dip Guacamole"